Profiteer van onze all-inclusive cv onderhoudscontract.

Verwarming werkt niet?

Verwarming werkt niet. Wat nu?

Verwarming doet het niet: veelvoorkomende oorzaken en oplossingen

Wanneer uw verwarming het niet doet, kan dit leiden tot ongemak en zorgen, vooral in de koudere maanden. Enkele veelvoorkomende oorzaken van een niet-werkende verwarming zijn een defecte thermostaat, verstopte filters, of problemen met de ontsteking. In sommige gevallen kan het probleem eenvoudig worden opgelost door de thermostaat opnieuw in te stellen of de filters te vervangen. Voor complexere problemen, zoals een defecte warmtewisselaar of problemen met de gasleiding, is het essentieel om een professionele servicetechnicus van HRI Techniek in te schakelen. Regelmatig onderhoud kan veel van deze problemen voorkomen.

Verwarming Werkt Niet Oplossen

Kies voor HRI standaard abonnement voor spoed oplossingen in gevallen van nood!

Met ons CV-ketel abonnement hoef je nooit meer te schrikken van onverwachte hoge kosten of storingen. Geniet zorgeloos van warmte, het hele jaar door! 

HRi standaard abonnement

Perfect voor alle merken en typen cv ketels
€ 10 Per maand incl. btw
 • Jaarlijks groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent verzekerd van 24/7 service bij storingen
 • U betaalt geen voorrijkosten
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt geen arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers
Meest gekozen

Eenmalig cv ketel onderhoud

€145,- Eenmalig incl. btw
 • Eenmalig groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent niet verzekerd van 24/7 storingsdienst bij storingen
 • U betaalt wel voorrijkosten van (€50)
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt wel arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers

Veelvoorkomende oorzaken:

Probleem met de thermostaat

Een thermostaat die niet goed is ingesteld of defect is, kan een groot aantal problemen veroorzaken met uw verwarmingssysteem. Het kan zijn dat hij de verwarming niet activeert wanneer dat nodig is of de verwarming te vroeg uitschakelt, wat resulteert in een oncomfortabel klimaat in huis. Het is belangrijk om te controleren of de thermostaat correct is geprogrammeerd en reageert zoals verwacht. Soms kan een eenvoudige reset of het vervangen van de batterijen het probleem oplossen. Als de thermostaat echter fysiek beschadigd is of inconsistent reageert, kan het nodig zijn deze te vervangen.

Verstopte luchtfilters

Luchtfilters spelen een cruciale rol in de efficiëntie van uw verwarmingssysteem. Ze vangen stof en andere deeltjes op, maar als ze te lang niet worden vervangen, kunnen ze verstopt raken. Dit beperkt de luchtstroom, waardoor uw systeem harder moet werken om uw huis te verwarmen. Dit kan niet alleen leiden tot hogere energierekeningen, maar ook tot overmatige slijtage aan uw systeem. Regelmatig controleren en vervangen van de luchtfilters is een eenvoudige, maar belangrijke stap om uw verwarmingssysteem soepel te laten lopen.

Problemen met de stroomvoorziening

Problemen met de stroomvoorziening zoals een stroomstoring, een gesprongen zekering, of een uitgeschakelde stroomonderbreker kunnen ervoor zorgen dat uw verwarmingssysteem volledig stopt met werken. Het is belangrijk om uw elektrische paneel te controleren op tekenen van dergelijke problemen. Een gesprongen zekering of een uitgeschakelde stroomonderbreker kan duiden op een onderliggend probleem met uw elektrische systeem, wat mogelijk door een professional moet worden onderzocht.

Problemen met de brandstofvoorziening

Voor verwarmingssystemen die op gas of olie werken, is een constante brandstofvoorziening essentieel. Als de brandstoftank leeg is, zal uw systeem niet in staat zijn om warmte te genereren. Zorg ervoor dat u regelmatig de niveaus controleert en tijdig bijvult om te voorkomen dat u zonder verwarming komt te zitten. Bovendien is het belangrijk om de gasleidingen en aansluitingen te controleren op lekkages of beschadigingen, wat ook de werking van uw systeem kan beïnvloeden.

Defecte ontsteking of pilootlicht

Bij sommige oudere verwarmingssystemen is een continu brandend pilootlicht nodig om het systeem te activeren. Als dit licht uitgaat, stopt het systeem met werken. Bij nieuwere systemen kan een defecte elektronische ontsteking een soortgelijk probleem veroorzaken. Het opnieuw aansteken van het pilootlicht of het resetten van de elektronische ontsteking kan in sommige gevallen het probleem oplossen. Echter, als deze problemen aanhouden, is het raadzaam om een professional in te schakelen.

Mechanische slijtage

Net als elk ander mechanisch systeem, kunnen onderdelen van uw verwarmingssysteem slijten over tijd. Dit omvat cruciale componenten zoals ventilatoren, motoren, en warmtewisselaars. Regelmatige slijtage kan leiden tot inefficiënte werking of totale uitval van het systeem. Het is belangrijk om een regelmatige inspectie en onderhoud uit te voeren om vroegtijdige slijtage op te sporen en te repareren.

Geblokkeerde warmteafgifte

Wanneer ventilatieopeningen geblokkeerd of gesloten zijn, kan dit de warmteafgifte van uw systeem belemmeren, wat resulteert in ongelijkmatige verwarming en verhoogde druk op het systeem. Zorg ervoor dat alle registers en ventilatieopeningen vrij zijn van obstructies zoals meubels, gordijnen of speelgoed om een optimale luchtcirculatie en warmteverdeling te waarborgen.

Problemen met de waterdruk (bij water gedragen systemen)

In systemen zoals boilers of vloerverwarming speelt waterdruk een cruciale rol. Te lage waterdruk kan leiden tot onvoldoende verwarming en kan zelfs het systeem beschadigen. Het is belangrijk om regelmatig de waterdruk te controleren en indien nodig bij te vullen volgens de specificaties van de fabrikant. Bij aanhoudende problemen met de waterdruk is het raadzaam om een verwarmingstechnicus te raadplegen.

Wacht niet te lang en bel direct een spoedmonteur!

Staat u voor een koud probleem in een koude tijd? Wacht niet tot de winter u in de kou laat staan! Neem nu contact op met HRI Techniek voor een snelle, betrouwbare service en laat uw verwarmingssysteem vakkundig controleren en repareren. Onze experts staan klaar om u warm en comfortabel te houden, ongeacht de weersomstandigheden. Bel ons vandaag nog

Stap-voor-stap mogelijke oplossingen voor problemen met verwarming in de wintermaanden

Stap 1: Controle van de thermostaat

 • Hoe te controleren: Kijk op de thermostaat of deze is ingesteld op ‘verwarmen’. Verhoog de temperatuurinstelling met 5 graden om te zien of de verwarming inschakelt.
 • Hoe te testen: Als de verwarming niet reageert, probeer dan de batterijen van de thermostaat te vervangen of reset de thermostaat volgens de instructies van de fabrikant.

Stap 2: Controle van luchtfilters

 • Hoe te inspecteren: Verwijder het filter en houd het tegen het licht. Als je het licht er niet doorheen kunt zien, is het tijd om het te vervangen.
 • Hoe te vervangen: Koop een nieuw filter van hetzelfde formaat en plaats het in de richting zoals aangegeven op het frame van het filter.

Stap 3: Resetten van het systeem

 • Hoe uit te voeren: Schakel het verwarmingssysteem uit bij de thermostaat en de hoofdstroomschakelaar. Wacht een paar minuten en schakel het weer in.
 • Hoe zekeringen te controleren: Controleer de elektrische paneel voor gesprongen zekeringen of uitgeschakelde stroomonderbrekers en reset deze indien nodig.

Stap 4: Controle van de brandstoftoevoer

 • Hoe te controleren: Bij gasverwarming, controleer of de hoofdgaskraan open staat. Bij olieverwarming, controleer het oliepeil in de tank.
 • Hoe te handelen: Als de brandstof laag is, bestel dan tijdig een bijvulling.

Stap 5: Inspectie van ontsteking of pilootlicht

 • Hoe te controleren: Zoek naar instructies op het apparaat voor het herstarten van de ontsteking of het aansteken van het pilootlicht.
 • Hoe te handelen: Volg de veiligheidsprocedures nauwkeurig. Als het pilootlicht niet blijft branden, kan dit duiden op een defecte thermokoppel die vervangen moet worden.

Stap 6: Luister naar ongewone geluiden

 • Hoe te onderzoeken: Let op tijdens het functioneren van het systeem. Trillingen of bonzende geluiden kunnen duiden op een probleem.
 • Hoe te handelen: Noteer wanneer en waar de geluiden optreden om dit te delen met een technicus.

Stap 7: Controle van radiatoren en warmtewisselaars

 • Hoe lucht te verwijderen: Gebruik een ontluchtingssleutel om lucht uit de radiatoren te laten ontsnappen tot er water uitkomt.
 • Hoe te reinigen: Stof en vuil kunnen worden verwijderd met een borstel of stofzuiger om de efficiëntie te verbeteren.

Stap 8: Raadpleeg de gebruikershandleiding

 • Hoe te gebruiken: Zoek naar de specifieke probleemoplossingssectie in uw handleiding voor gerichte adviezen voor uw model.

Stap 9: Overweeg professionele hulp

 • Hoe te handelen: Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, bel dan direct met HRI Techniek. Zorg ervoor dat u alle stappen die u hebt ondernomen en eventuele opgemerkte problemen beschrijft.
Verwarming Koud Winter Problemen

Hoe voorkom je problemen met verwarming?

Preventie is de sleutel tot het vermijden van verwarmingsproblemen. Regelmatig onderhoud, zoals het schoonmaken van luchtfilters en het laten controleren van uw systeem door een professionele technicus, kan veelvoorkomende problemen voorkomen. Zorg er ook voor dat uw huis goed geïsoleerd is om de efficiëntie van het verwarmingssysteem te maximaliseren. Bovendien, laat jaarlijks een inspectie uitvoeren door een bedrijf als HRI Techniek, vooral voor het begin van de winter, om ervoor te zorgen dat uw systeem klaar is voor de koude maanden.

Jaarlijks cv-ketelonderhoud:

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden. Jaarlijks onderhoud heeft verschillende voordelen:

Efficiëntie: Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat uw cv-ketel optimaal presteert. Een goed afgestelde ketel verbruikt minder energie en verwarmt uw huis sneller en effectiever.

Veiligheid: Regelmatig onderhoud controleert de veiligheid van uw verwarmingssysteem. Het helpt bij het opsporen van eventuele gaslekken, koolmonoxideproblemen of andere veiligheidsrisico’s.

Verlengde levensduur: Door jaarlijks onderhoud kan de levensduur van uw cv-ketel worden verlengd. Het minimaliseert slijtage en voorkomt vroegtijdige uitval.

Voorkomen van storingen: Tijdens het onderhoud kunnen potentiële problemen worden opgespoord en verholpen voordat ze ernstig worden, waardoor u onverwachte en kostbare reparaties kunt vermijden.

Halfjaarlijks cv-ketelonderhoud:

In sommige gevallen kan halfjaarlijks cv-ketelonderhoud nodig zijn. Dit is meestal van toepassing op commerciële verwarmingssystemen of systemen die zeer intensief worden gebruikt. HRI Techniek kan u adviseren over het meest geschikte onderhoudsinterval op basis van uw specifieke behoeften.

Eigen controle:

Naast professioneel onderhoud is het belangrijk dat u zelf regelmatig controleert of uw cv-ketel goed functioneert. Let op tekenen van problemen, zoals ongewone geluiden, onregelmatige werking of drukdalingen. Als u dergelijke zaken opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met HRI Techniek voor inspectie en reparatie.

Laat snel uw CV Ketel onderhouden

Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het om uw verwarming gaat! Zorg ervoor dat uw huis deze winter warm en gastvrij blijft. Plan vandaag nog uw jaarlijkse onderhoudscontrole bij HRI Techniek. Onze professionele technici zorgen voor een grondige inspectie en onderhoud om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem optimaal functioneert. Laat ons u helpen om onverwachte problemen en ongemakken te voorkomen. Neem nu contact op voor een afspraak! 

HRi Techniek is officieel CO-gecertificeerd.

Op 1 april 2023 is de gasketelwet ingetreden. Dit is een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor het installeren en onderhouden van de rookgasafvoersystemen en gasverbrandinginstallaties

HRi Techniek is een officieel gecertificeerd CO-vrij installatiebedrijf.

Co gecertificeerd installatiebedrijf