Profiteer van onze all-inclusive cv onderhoudscontract.

Hoelang gaat een Cv-ketel mee?

Hoelang gaat een cv-ketel mee?

Heeft uw cv-ketel onderhoud nodig? Plan dan direct een afspraak!

Hoelang gaat een cv-ketel mee?

Gemiddelde levensduur van een cv-ketel:

Cv-ketel is een prijzige investering, waardoor je je kan afvragen over hoelang een ketel meegaat. De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is een belangrijk aandachtspunt voor huiseigenaren. Het varieert enigszins afhankelijk van diverse factoren. Over het algemeen geldt dat een goed onderhouden cv-ketel tussen de 15 en 20 jaar meegaat, maar er zijn uitzonderingen. Om de levensduur beter te begrijpen, moeten we naar enkele van de cruciale elementen kijken die van invloed zijn.

Factoren die de levensduur beïnvloeden:

 1. Regelmatig onderhoud: Regelmatig onderhoud is van cruciaal belang voor de levensduur van een cv-ketel. Onderhoud omvat het schoonmaken, inspecteren en afstellen van de ketelcomponenten. Hierdoor blijft de ketel efficiënt werken en vermindert de slijtage. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de cv-ketel wordt verlengd.
 2. Installatiekwaliteit: Een correcte installatie van de cv-ketel is net zo belangrijk als regelmatig onderhoud. Een professioneel geïnstalleerde ketel heeft minder kans op storingen en zal over het algemeen langer meegaan dan een slecht geïnstalleerde ketel.
 3. Waterhardheid: De hardheid van het water in uw regio kan van invloed zijn op de levensduur van de ketel. Hard water kan leiden tot kalkaanslag in de ketel, waardoor deze minder efficiënt werkt en uiteindelijk sneller slijt. Overweeg een wateronthardingssysteem om de schadelijke effecten van hard water te verminderen.
 4. Gebruikspatronen: Hoe vaak en hoe lang de cv-ketel in bedrijf is, heeft ook invloed op de levensduur. Als de ketel vaak moet draaien om een groot huis te verwarmen of als deze continu in bedrijf is, kan dit de levensduur verkorten.

Jaarlijks groot onderhoud aan uw CV-ketel voor maar lieftst €10,- per maand

HRi standaard abonnement

Perfect voor alle merken en typen cv ketels
€ 10 Per maand incl. btw
 • Jaarlijks groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent verzekerd van 24/7 service bij storingen
 • U betaalt geen voorrijkosten
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt geen arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers
Meest gekozen

Eenmalig cv ketel onderhoud

€145,- Eenmalig incl. btw
 • Eenmalig groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent niet verzekerd van 24/7 storingsdienst bij storingen
 • U betaalt wel voorrijkosten van (€50)
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt wel arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers

Hoe vaak cv-ketel laten onderhouden voor optimale levensduur?

Antwoord op de vraag; “hoelang gaat een ketel mee?” is afhankelijk van hoe goed je je cv-ketel laat onderhouden. Wij benadrukken het belang van regelmatig onderhoud om de efficiëntie en levensduur van uw cv-ketel te waarborgen. Ons team van professionals staat klaar om onderhoudsdiensten uit te voeren, waarbij we de ketel grondig inspecteren, reinigen en eventuele problemen verhelpen. Regelmatig onderhoud kan slijtage minimaliseren en de levensduur van uw ketel aanzienlijk verlengen.

Hoe Lang Gaat Ketel Mee

Jaarlijks cv-ketelonderhoud:

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden. Jaarlijks onderhoud heeft verschillende voordelen:

Efficiëntie: Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat uw cv-ketel optimaal presteert. Een goed afgestelde ketel verbruikt minder energie en verwarmt uw huis sneller en effectiever.

Veiligheid: Regelmatig onderhoud controleert de veiligheid van uw verwarmingssysteem. Het helpt bij het opsporen van eventuele gaslekken, koolmonoxideproblemen of andere veiligheidsrisico’s.

Verlengde levensduur: Door jaarlijks onderhoud kan de levensduur van uw cv-ketel worden verlengd. Het minimaliseert slijtage en voorkomt vroegtijdige uitval.

Voorkomen van storingen: Tijdens het onderhoud kunnen potentiële problemen worden opgespoord en verholpen voordat ze ernstig worden, waardoor u onverwachte en kostbare reparaties kunt vermijden.

Halfjaarlijks cv-ketelonderhoud:

In sommige gevallen kan halfjaarlijks cv-ketelonderhoud nodig zijn. Dit is meestal van toepassing op commerciële verwarmingssystemen of systemen die zeer intensief worden gebruikt. HRI Techniek kan u adviseren over het meest geschikte onderhoudsinterval op basis van uw specifieke behoeften.

Eigen controle:

Naast professioneel onderhoud is het belangrijk dat u zelf regelmatig controleert of uw cv-ketel goed functioneert. Let op tekenen van problemen, zoals ongewone geluiden, onregelmatige werking of drukdalingen. Als u dergelijke zaken opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met HRI Techniek voor inspectie en reparatie.

CV ketel onderhoud of reparatie nodig? Maak vandaag nog een afspraak via onze online agenda.

Wij staan klaar om u te helpen op een moment die voor u het best uitkomt. Maak daarom gebruik van  de online agenda. 

Wanneer is vervanging van ketel nodig?

Zoals net antwoord gegeven op de vraag: “hoelang gaat een ketel mee?” is het van cruciaal belang om te weten wanneer het tijd is om uw oude ketel te vervangen door een nieuw exemplaar. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

De leeftijd van uw cv-ketel is een belangrijke factor bij het bepalen van de noodzaak tot vervanging. Over het algemeen hebben cv-ketels een levensduur van ongeveer 15-20 jaar. Als uw ketel deze leeftijd nadert of overschrijdt, kan het verstandig zijn om na te denken over vervanging, zelfs als deze nog lijkt te werken.

Een andere indicator voor vervanging zijn de kosten van reparaties. Als u merkt dat u regelmatig geld moet uitgeven aan het herstellen van uw cv-ketel, kan dit wijzen op versleten onderdelen en een afnemende betrouwbaarheid. In sommige gevallen is het financieel verstandiger om te investeren in een nieuwe, efficiënte ketel in plaats van door te gaan met dure reparaties.

Na verloop van tijd kunnen cv-ketels minder efficiënt worden. Dit betekent dat ze meer brandstof verbruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Als uw energierekening stijgt of als uw huis niet meer zo snel wordt verwarmd als voorheen, kan dit een teken zijn dat uw ketel aan vervanging toe is.

Moderne cv-ketels zijn aanzienlijk efficiënter en milieuvriendelijker dan oudere modellen. Als u uw oude ketel vervangt door een nieuwe, energiezuinige ketel, kunt u aanzienlijke besparingen op uw energierekening realiseren en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleinen.

Oudere ketels kunnen veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals gaslekkages of koolmonoxide-uitstoot. Nieuwe ketels zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Bovendien zijn ze milieuvriendelijker en stoten ze minder schadelijke stoffen uit.

Als uw gezinssamenstelling verandert of als u merkt dat uw huidige ketel niet meer voldoet aan uw warmwaterbehoeften, kan dit een reden zijn om te upgraden naar een ketel die beter aan uw behoeften voldoet.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een energiezuinige verwarmingsoptie?

Het selecteren van de juiste verwarmingsoplossing voor uw huis is van cruciaal belang voor zowel comfort als energie-efficiëntie. Hoewel HRI Techniek geen cv-ketels verkoopt, bieden wij waardevol advies over waar u op moet letten bij het kiezen van een energiezuinige verwarmingsoplossing.

Bij het beoordelen van de energiezuinigheid van een verwarmingssysteem zijn er enkele factoren om rekening mee te houden:

 • Energielabel: Controleer het energielabel van het systeem. Een hoger energielabel, zoals A, duidt op hogere energie-efficiëntie.
 • Type verwarming: Overweeg de verschillende soorten verwarmingssystemen, zoals hoogrendementsketels (HR-ketels), warmtepompen en zonneboilers. Elk heeft zijn eigen mate van energiezuinigheid.
 • Modulatie en condensatie: Modulerende ketels passen hun vermogen aan op basis van de warmtevraag, wat energie bespaart. Condensatieketels halen warmte uit verbrandingsgassen, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd.

Het is belangrijk om de juiste capaciteit en grootte van het verwarmingssysteem te kiezen:

 • Warmtevraag: Bepaal de warmtebehoefte van uw huis om ervoor te zorgen dat het systeem voldoende warmte kan genereren zonder onnodig gasverbruik.
 • Professionele installatie: Laat uw verwarmingssysteem installeren door experts om een optimale werking te garanderen.

Regelmatig onderhoud is essentieel voor energiezuinigheid en levensduur:

 • Onderhoud: Zorg ervoor dat u uw verwarmingssysteem regelmatig laat onderhouden om de energiezuinigheid te behouden en slijtage te minimaliseren.
 • Levensduur: Overweeg de verwachte levensduur van het systeem en plan eventuele vervangingen of upgrades dienovereenkomstig.

Milieuvriendelijke keuzes: Waar u op moet letten

Bij de keuze voor milieuvriendelijke verwarmingssystemen draait het niet alleen om het verminderen van de impact op het milieu, maar ook om het realiseren van energiebesparingen. Hoewel HRI Techniek geen verwarmingssystemen verkoopt, bieden we u uniek advies over de cruciale overwegingen bij het kiezen van milieuvriendelijke verwarmingsopties.

Het spectrum van milieuvriendelijke verwarmingssystemen biedt een scala aan keuzes:

 • Warmtepompen: Deze slimme systemen onttrekken warmte uit de lucht, bodem of water om uw huis te verwarmen. Ze blinken uit in efficiëntie en dragen substantieel bij aan het verminderen van CO2-uitstoot.
 • Zonneboilers: Het benutten van zonne-energie om water te verwarmen maakt zonneboilers tot een duurzame keuze voor uw warmwatervoorziening.

Bij de evaluatie van de milieuvriendelijkheid van verwarmingssystemen zijn er enkele sleutelelementen:

 • Energieverbruik: Richt uw aandacht op systemen met een laag energieverbruik, die uiterst effectief verwarmen en het milieu sparen.
 • Emissies: Onderzoek of het systeem minimale emissies en broeikasgassen produceert, waardoor het een bijdrage levert aan een schonere leefomgeving.
 • Duurzaamheid: Denk na over de duurzaamheid van het systeem en hoe het bijdraagt aan een vermindering van de milieu-impact.

Het regelmatige onderhoud van uw milieuvriendelijke verwarmingssysteem is essentieel voor het behoud van zowel zijn milieuvriendelijke kenmerken als zijn levensduur:

 • Onderhoud: Zorg ervoor dat u regelmatig onderhoud inplant om te garanderen dat uw systeem efficiënt blijft werken en geen onnodige energie verspilt.
 • Levensduur: Overweeg de verwachte levensduur van uw systeem en plan eventuele vervangingen of upgrades dienovereenkomstig.

HRi Techniek is officieel CO-gecertificeerd.

Op 1 april 2023 is de gasketelwet ingetreden. Dit is een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor het installeren en onderhouden van de rookgasafvoersystemen en gasverbrandinginstallaties

HRi Techniek is een officieel gecertificeerd CO-vrij installatiebedrijf.

Co gecertificeerd installatiebedrijf

Wat kost cv-ketel onderhoud? Voorkom onverwachte kosten en kies voor HRI-techniek maandabonnement!

Benieuwd naar wat een ketel onderhoud kost? Om te beginnen is een cv-ketel onderhoud van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem efficiënt en veilig blijft werken. De kosten voor cv-ketel onderhoud variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hier bekijken we de belangrijkste overwegingen:

Type Onderhoud: Het type onderhoud dat u kiest, heeft invloed op de kosten. Er zijn meestal twee opties: een eenmalige onderhoudsbeurt of een servicecontract. Een eenmalige onderhoudsbeurt kost doorgaans minder dan een servicecontract, maar biedt geen doorlopende dekking.

Servicecontract: Een servicecontract, ook wel onderhoudsabonnement genoemd, omvat periodiek onderhoud gedurende het jaar. Dit kan jaarlijks of halfjaarlijks zijn. De kosten van een servicecontract variëren, afhankelijk van de serviceprovider en de omvang van de dekking.

Werkzaamheden: De kosten van cv-ketel onderhoud zijn afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden. Een basisinspectie en schoonmaak zijn doorgaans goedkoper dan uitgebreider onderhoud waarbij eventuele reparaties worden uitgevoerd.

Keteltype: Het type cv-ketel dat u heeft, kan van invloed zijn op de kosten. Hoogrendementsketels (HR-ketels) kunnen specifieke inspecties en onderhoud vereisen, wat de prijs kan verhogen.

Serviceprovider: De kosten kunnen variëren van serviceprovider tot serviceprovider. Het is raadzaam om offertes van verschillende bedrijven te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Extra’s: Soms kunnen extra diensten zoals het ontluchten van radiatoren, het vervangen van onderdelen of het oplossen van problemen extra kosten met zich meebrengen.

Regelmaat van onderhoud: Hoe regelmatig u uw cv-ketel laat onderhouden, kan van invloed zijn op de totale kosten. Regelmatig onderhoud kan problemen voorkomen en de levensduur van uw ketel verlengen.

Over het algemeen kunnen de kosten voor een eenmalige onderhoudsbeurt variëren van €89 tot €150, terwijl de kosten voor een servicecontract jaarlijks tussen de €100 en €200 kunnen bedragen, afhankelijk van de factoren die hierboven zijn genoemd. Het is belangrijk om te benadrukken dat regelmatig onderhoud niet alleen helpt om uw cv-ketel efficiënt te houden, maar ook om onverwachte en kostbare reparaties te voorkomen.

Regelmatig onderhouden betekend betere presentatie en langere levensduur.

Meld je vandaag nog aan voor een abonnement en bespaar op onverwachte kosten!

Is jouw cv-ketel klaar voor de komende seizoenen? Voorkom onverwachte storingen en blijf genieten van een warm en comfortabel huis. Schrijf je vandaag nog in voor ons cv-ketelonderhoudsabonnement en zorg dat je verwarmingssysteem in topconditie blijft. Laat ons de zorg dragen voor je cv-ketel, terwijl jij geniet van gemoedsrust. Aarzel niet langer, meld je nu aan en kies voor warmte, efficiëntie en betrouwbaarheid. Jouw comfort is onze prioriteit. Sluit je aan bij onze tevreden klanten en schrijf je vandaag in voor ons cv-ketelonderhoudsabonnement!

Hoelang Gaat CV Ketel Mee