Profiteer van onze all-inclusive cv onderhoudscontract.

Geen warm water CV Ketel

Geen warm water in de CV-Ketel: Problemen en oplossingen

Met spoed een monteur inschakelen? Bel dan nu snel voor een spoedafspraak

Geen warm water in de CV-Ketel: Mogelijke oorzaken en oplossingen

Een comfortabele, warme douche nemen of genieten van een behaaglijke warmte in huis is iets wat we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, totdat onze cv-ketel het laat afweten en koud water begint te leveren. Dit kan een frustrerend probleem zijn, vooral tijdens de koude maanden. In dit artikel bespreken we enkele veelvoorkomende oorzaken van cv-ketels die geen warm water leveren en bieden we mogelijke oplossingen voor deze problemen.

Geen Warm Water CV Ketel Problemen

Plotseling geen warm water? Kies voor HRI standaard abonnement voor 24/7 snelle service aan uw cv-ketel!

HRi standaard abonnement

Perfect voor alle merken en typen cv ketels
€ 10 Per maand incl. btw
 • Jaarlijks groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent verzekerd van 24/7 service bij storingen
 • U betaalt geen voorrijkosten
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt geen arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers
Meest gekozen

Eenmalig cv ketel onderhoud

€145,- Eenmalig incl. btw
 • Eenmalig groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent niet verzekerd van 24/7 storingsdienst bij storingen
 • U betaalt wel voorrijkosten van (€50)
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt wel arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers

Waarom heb ik geen warm water?

Als u merkt dat uw cv-ketel koud water levert in plaats van warmte, kunnen er verschillende redenen zijn voor dit ongemak. In deze sectie zullen we dieper ingaan op de mogelijke oorzaken van dit probleem, zodat u een beter begrip krijgt van wat er aan de hand kan zijn.

Problemen met de thermostaat

Een van de meest voorkomende redenen waarom een cv-ketel koud water levert, is een defecte of slecht functionerende thermostaat. Als de thermostaat niet goed werkt, kan het de cv-ketel niet op de juiste temperatuur instellen, wat resulteert in koud water. Dit geldt vooral voor situaties waarbij de thermostaat niet goed is afgesteld of als de batterijen van de thermostaat leeg zijn.

Oplossing: Controleer de thermostaat op de juiste werking. Vervang indien nodig de batterijen en zorg ervoor dat de temperatuurcorrecties correct zijn ingesteld.

CV ketel onderhoud of reparatie nodig? Maak vandaag nog een afspraak via onze online agenda.

Wij staan klaar om u te helpen op een moment die voor u het best uitkomt. Maak daarom gebruik van  de online agenda. 

Thermostaatkraan van de radiator werkt niet

Een thermostaatkraan is een speciaal type kraan of douchekraan die is uitgerust met een ingebouwde thermostatische klep. Het belangrijkste doel van een thermostaatkraan is om de watertemperatuur te regelen en te handhaven op een constante en door de gebruiker ingestelde temperatuur.

Hier is hoe een thermostaatkraan werkt:

 1. Temperatuurinstelling: Een thermostaatkraan heeft meestal twee bedieningsknoppen of hendels. Eén knop stelt de gewenste temperatuur in, meestal met cijfers, graden Celsius of Fahrenheit. De andere knop controleert de waterstroom.
 2. Thermostatische klep: Binnenin de kraan zit een thermostatische klep die de watertemperatuur regelt. De klep reageert op de ingestelde temperatuur en mengt warm en koud water om deze temperatuur te bereiken.
 3. Constante temperatuur: De thermostaatkraan past continu de verhouding tussen warm en koud water aan om de gewenste temperatuur te handhaven, zelfs als de watertoevoer van de warmwaterketel fluctueert. Dit zorgt voor een constante watertemperatuur tijdens het douchen of het vullen van een bad, wat comfort en veiligheid biedt.
 4. Veiligheid: Thermostaatkranen zijn ook ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze hebben vaak een ingebouwd temperatuurslot om te voorkomen dat de watertemperatuur te heet wordt, wat het risico op brandwonden vermindert.

Thermostaatkranen worden veel gebruikt in badkamers en douches, maar ze kunnen ook in andere toepassingen worden gevonden waar temperatuurregeling van het water belangrijk is, zoals in keukens of laboratoria. Ze bieden gebruikers gemak en comfort door een stabiele watertemperatuur te handhaven zonder de noodzaak van constante aanpassingen tijdens het gebruik.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van problemen met de cv-ketel kan te maken hebben met de thermostaatkraan van de radiator. Als deze kraan niet goed functioneert, kan dit de verwarming in specifieke kamers beïnvloeden en leiden tot koud water in sommige delen van het huis.

Oplossing: Controleer de thermostaatkranen van de radiatoren en zorg ervoor dat ze correct zijn afgesteld. Als ze defect zijn, is het raadzaam om ze te vervangen.

De Cv-ketel zelf: Een potentiële bron van problemen

Een cv-ketel is een complex apparaat dat verantwoordelijk is voor het verwarmen van water en het leveren van zowel warm water als verwarming in een huis. Wanneer de cv-ketel niet naar behoren functioneert, kan dit resulteren in een gebrek aan warm water. Hier zijn enkele van de problemen die zich binnen de cv-ketel kunnen voordoen:

Defecte onderdelen: Een cv-ketel bestaat uit verschillende componenten, waaronder de warmtewisselaar, circulatiepomp, gasbrander en elektronische controles. Deze onderdelen kunnen na verloop van tijd slijten of defect raken, wat kan leiden tot het niet leveren van warm water. Enkele mogelijke problemen zijn:

 • Defecte warmtewisselaar: De warmtewisselaar is verantwoordelijk voor het verwarmen van het water dat naar de radiatoren en de kraan stroomt. Als deze lekt of defect raakt, kan warm water niet worden geproduceerd.
 • Defecte circulatiepomp: De circulatiepomp zorgt ervoor dat het warme water door het systeem stroomt. Een defecte pomp kan leiden tot een verminderde circulatie van warm water.
 • Gasbranderproblemen: Als de gasbrander niet goed ontsteekt of blijft branden, kan de cv-ketel niet de benodigde warmte genereren om het water op te warmen.

Lage waterdruk: Een ander veelvoorkomend probleem met cv-ketels is een lage waterdruk. Als de waterdruk in het systeem te laag is, kan dit de prestaties van de cv-ketel negatief beïnvloeden, waaronder het leveren van warm water. Een lage waterdruk kan optreden als gevolg van lekkages in het systeem, onvoldoende bijvullen of defecte drukkleppen.

Kalkaanslag en verontreinigingen: In de loop van de tijd kunnen kalkaanslag en verontreinigingen zich ophopen in de cv-ketel, vooral in gebieden met hard water. Deze ophopingen kunnen de warmteoverdracht belemmeren en de efficiëntie van de cv-ketel verminderen. Als gevolg hiervan kan het verwarmingswater niet de gewenste temperatuur bereiken.

Elektronische problemen Cv-ketel: Moderne cv-ketels zijn uitgerust met geavanceerde elektronische controles en sensoren. Problemen met deze elektronica kunnen leiden tot storingen in het verwarmingssysteem. Foutieve sensoren kunnen de temperatuurverwerking verstoren en leiden tot een onjuiste temperatuurregeling.

Verminderd Onderhoud: Een gebrek aan regelmatig onderhoud kan leiden tot problemen met de cv-ketel. Het is essentieel om de cv-ketel periodiek te laten inspecteren en onderhouden om slijtage en storingen te voorkomen.

Oplossing: Het is raadzaam om een professionele cv-monteur van HRI Techniek te raadplegen om de cv-ketel grondig te inspecteren en eventuele defecte onderdelen te repareren of vervangen.

Intergas CV-Ketel warm water problemen

Specifiek voor Intergas cv-ketels kunnen er problemen optreden met betrekking tot de warmwatervoorziening. Dit kan te maken hebben met een verscheidenheid aan factoren, waaronder defecte onderdelen, lage waterdruk, of slechte installatie.

Oplossing: Als u een Intergas cv-ketel heeft en problemen ervaart met warm water, is het raadzaam om contact op te nemen met ons om het probleem op te lossen. Wij zijn gecertificeerd en hebben ervaring met Intergas CV-ketels

Intergas CV Ketel Warm Water Problemen
Remeha Thermostaat werkt Niet

Remeha Thermostaat Werkt Niet

Een andere specifieke situatie kan zich voordoen als de thermostaat van een Remeha cv-ketel niet goed werkt. Dit kan invloed hebben op de algehele prestaties van de ketel en leiden tot problemen met de warmwatervoorziening.

Oplossing: Als de thermostaat van uw Remeha cv-ketel niet werkt, dient u contact op te nemen met een professionele technicus om het probleem te diagnosticeren en op te lossen.

HRi Techniek is officieel CO-gecertificeerd.

Op 1 april 2023 is de gasketelwet ingetreden. Dit is een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor het installeren en onderhouden van de rookgasafvoersystemen en gasverbrandinginstallaties

HRi Techniek is een officieel gecertificeerd CO-vrij installatiebedrijf.

Co gecertificeerd installatiebedrijf

Met spoed een specialist inschakelen voor problemen met warm water?

Het plotseling ontbreken van warm water kan een onmiddellijke bron van zorg en ongemak zijn. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, is het cruciaal om onmiddellijk een specialist in te schakelen om het probleem snel en efficiënt op te lossen.

Warm water is essentieel voor dagelijkse taken, van douchen tot de afwas en alles daartussenin. Bovendien kan het gebrek aan warm water in de koudere maanden tot ernstige ongemakken leiden. Wachten kan leiden tot verdere complicaties en hogere reparatiekosten. Daarom is het van het grootste belang om onmiddellijk actie te ondernemen en een ervaren specialist in te schakelen.

Onze spoedservice staat voor u klaar om problemen met warm water snel en effectief aan te pakken. Wij begrijpen de dringendheid van de situatie en zullen snel ter plaatse zijn om het probleem te diagnosticeren en op te lossen. Onze gekwalificeerde vakmensen hebben uitgebreide ervaring in het omgaan met uiteenlopende warmwaterproblemen en beschikken over de expertise en de middelen om snel te handelen.

Wacht niet langer als u te maken heeft met een gebrek aan warm water. Neem nu contact met ons op en laat ons u helpen om uw warmwaterprobleem op te lossen. Wij zijn slechts één telefoontje verwijderd en staan klaar om u de warmte en het comfort te bieden die u nodig heeft in uw huis.