Profiteer van onze all-inclusive cv onderhoudscontract.

Vreemde geluiden CV-ketel

Cv-ketel geluiden ontcijferd

Oorzaken en oplossingen voor lawaai in je verwarmingssysteem

CWaarom maakt mijn cv-ketel een vreemd geluid?

Een cv-ketel is een van die apparaten in ons huis die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. We verwachten dat het onze huizen warm houdt en ons voorziet van warm water zonder al te veel problemen. Maar wat gebeurt er als je cv-ketel ineens vreemde geluiden begint te maken? Het kan zowel verontrustend als verwarrend zijn. Sommige geluiden zijn echter een teken dat er iets mis is en dat er mogelijk reparaties nodig zijn. Laten we dieper ingaan op de verschillende geluiden die je cv-ketel kan produceren en de mogelijke oorzaken van elk geluid.

Cv-ketelgeluiden

Voorkom vreemde geluiden en hoge kosten! Kies voor HRI standaard abonnement!

HRi standaard abonnement

Perfect voor alle merken en typen cv ketels
€ 10 Per maand incl. btw
 • Jaarlijks groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent verzekerd van 24/7 service bij storingen
 • U betaalt geen voorrijkosten
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt geen arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers
Meest gekozen

Eenmalig cv ketel onderhoud

€145,- Eenmalig incl. btw
 • Eenmalig groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent niet verzekerd van 24/7 storingsdienst bij storingen
 • U betaalt wel voorrijkosten van (€50)
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt wel arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers

Welke geluiden kunnen Cv-ketel maken bij een eventuele storing?

Cv-ketels kunnen een verscheidenheid aan geluiden maken, en sommige zijn normaal en onschadelijk. Zo hoor je vaak een zacht borrelen of tikken als het water door de leidingen beweegt. Dit zijn meestal geen reden tot zorg. Het wordt echter een probleem wanneer je cv-ketel ongewone en luide geluiden begint te maken. Hier zijn enkele veelvoorkomende geluiden die je zou kunnen horen:

 1. Luchtbellen in het systeem: Luchtbellen kunnen zich ophopen in het verwarmingssysteem en worden vaak gevoeld als bonkende geluiden wanneer ze door de leidingen bewegen. Het ontluchten van de radiatoren kan dit probleem oplossen.
 2. Kalkaanslag: In gebieden met hard water kunnen zich kalkafzettingen vormen in de leidingen, wat ook bonkende geluiden kan veroorzaken. Regelmatig onderhoud kan helpen om dit te voorkomen.
 1. Lage waterdruk: Een van de meest voorkomende oorzaken van tikkende geluiden is een te lage waterdruk in de cv-ketel. Dit kan het gevolg zijn van een lek in het systeem of een defecte drukregelaar.
 2. Uitzettende en krimpende leidingen: Tikkende geluiden treden vaak op wanneer de leidingen uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuurveranderingen. Dit is meestal niet schadelijk, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de waterdruk op het juiste niveau wordt gehouden.

 

 1. Versleten onderdelen: Een zoemend geluid kan duiden op versleten of defecte onderdelen in de cv-ketel, zoals de pompmotor of ventilator. Deze onderdelen moeten mogelijk worden vervangen.
 1. Verstopte leidingen: Een fluitend geluid kan worden veroorzaakt door verstopte leidingen in het verwarmingssysteem. Regelmatig onderhoud en reiniging van de leidingen kunnen helpen om dit probleem te voorkomen.
 2. Defecte klep: Een defecte klep in het verwarmingssysteem kan ook fluitende geluiden veroorzaken.

Het is belangrijk om op te merken dat deze geluiden niet altijd wijzen op ernstige problemen, maar ze moeten niet worden genegeerd. Als je een van deze geluiden hoort, is het raadzaam om HRI-techniek te raadplegen. Wij kunnen het probleem nauwkeurig diagnosticeren en passende maatregelen nemen om je cv-ketel in goede staat te herstellen.

CV ketel onderhoud of reparatie nodig? Maak vandaag nog een afspraak via onze online agenda.

Wij staan klaar om u te helpen op een moment die voor u het best uitkomt. Maak daarom gebruik van  de online agenda. 

Waarom je snel actie moet ondernemen

Het is van cruciaal belang om snel actie te ondernemen als je cv-ketel vreemde geluiden begint te maken. Het negeren van deze geluiden kan leiden tot ernstigere problemen en hogere reparatiekosten. Bovendien kan een slecht functionerende cv-ketel je huis inefficiënt verwarmen, wat resulteert in hogere energierekeningen.

Als je een van de bovengenoemde geluiden hoort, is het verstandig om een professionele cv-ketelmonteur te raadplegen. Zij kunnen het probleem snel identificeren en oplossen, en je cv-ketel weer efficiënt laten werken.

Met spoed een specialist inschakelen?

Vreemde Geluiden CV Ketel

Hoe HRI Techniek kan helpen met een cv-ketel die vreemde geluiden maakt?

Ons team van ervaren monteurs staat klaar om je te helpen bij het identificeren en verhelpen van cv-ketelproblemen. Wij hebben al jaren de expertise om cv-ketel met bronkende, tikkende of andere geluidsproblemen op te lossen. Onze monteurs staan 24/7 klaar, zodat je snel weer kan genieten van een warm en comfortabel huis.

HRi Techniek is officieel CO-gecertificeerd.

Op 1 april 2023 is de gasketelwet ingetreden. Dit is een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor het installeren en onderhouden van de rookgasafvoersystemen en gasverbrandinginstallaties

HRi Techniek is een officieel gecertificeerd CO-vrij installatiebedrijf.

Co gecertificeerd installatiebedrijf

Maak vandaag nog een afspraak voor een controle aan uw Cv-ketel!

Als je cv-ketel vreemde geluiden maakt, aarzel dan niet om contact op te nemen met HRI Techniek. Wij zijn er om je te helpen bij het oplossen van problemen en het zorgen voor een efficiënt verwarmingssysteem. Onze deskundige monteurs staan klaar om je te assisteren en ervoor te zorgen dat je cv-ketel weer stil en efficiënt werkt.

Voor meer informatie en om een afspraak te maken, bezoek onze contactpagina of bel ons direct op via +31640728478. Wij zijn er om je te helpen en je huis warm te houden. Aarzel niet om contact op te nemen voor al je cv-ketelbehoeften.