CV storing of lekkage melden? Neem contact op met 06-40728478

IMG_20230725_181424-min

CV ketel storing. Wij staan klaar om je te helpen!

Een CV ketel storing is zeer vervelend en het komt altijd onverwachts. Soms kun je een CV ketel storing zelf oplossen. Dit kun je proberen door onze stappenplan door te nemen. Is de CV ketel storing nog steeds niet opgelost? Neem contact op met ons via 06 407 284 78.

Betaal minder voor je CV-ketel onderhoud met onze All-in abonnement

Met ons CV-ketel abonnement hoef je nooit meer te schrikken van onverwachte hoge kosten of storingen. Geniet zorgeloos van warmte, het hele jaar door! 

HRi standaard abonnement

Perfect voor alle merken en typen cv ketels
€ 10 Per maand incl. btw
 • Jaarlijks groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent verzekerd van 24/7 service bij storingen
 • U betaalt geen voorrijkosten
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt geen arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers
Meest gekozen

Eenmalig cv ketel onderhoud

€145,- Eenmalig incl. btw
 • Eenmalig groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent niet verzekerd van 24/7 storingsdienst bij storingen
 • U betaalt wel voorrijkosten van (€50)
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt wel arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers

Maak een afspraak en wij komen vandaag nog langs.

Wij staan klaar om u te helpen op een moment die voor u het best uitkomt. Maak daarom gebruik van  de online agenda. Onze servicemonteurs rijden door heel de randstad om u dezelfde dag te helpen.

Welke onderdelen van de CV ketel gaan het vaakst kapot?

Ongeacht merk of type zijn er altijd wel bepaalde onderdelen bij een CV ketel die het vaakst kapot gaan. Zie hieronder de meest voorkomende cv ketel problemen.

De pomp van de CV ketel zorgt ervoor dat het water in de hele CV installatie rond wordt gestroomd. Als de CV pomp (bijna) stuk is dan komt er weinig water uit de kraan of de radiatoren worden niet warm. Meestal is een lage waterdruk de meest voorkomende oorzaak. Controleer daarom altijd de waterdruk van de CV ketel. 

In de CV ketel bevind zich een brander. Deze brander stuurt de warmte door naar de warmtewisselaar. De warmtewisselaar bestaat uit leidingen die heet water later stromen naar de kraan en radiatoren. Dit onderdeel van de CV ketel is onmisbaar.

Bij elke verbranding ontstaan gassen. Zo ook bij de verbranding in de CV ketel. De ventilator zorgt ervoor dat deze gassen juist worden afgevoerd. Bij een kapotte CV ketel ventilator zal de CV ketel niet meer werken. 

De CV ketel wordt aangestuurd via de CV ketel thermostaat. Als deze stuk is dan zal de CV ketel niet meer aangestuurd kunnen worden. Hierdoor zal de CV ketel door blijven branden of juist helemaal niets doen. Een thermostaat is makkelijk te vervangen, maar let wel op dat je de juiste CV ketel thermostaat koopt die aangesloten kan worden op je CV ketel.

Water kan uitzetten. In een CV ketel installatie kunnen daardoor drukverschillen ontstaan. Een expansievat is gemaakt om deze drukverschillen in de CV ketel installatie op te vangen en te reguleren. Een expansievat kan maximaal 7 jaar mee. Als de CV ketel vaak bijgevuld moet worden dan is de expansievat hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. Wacht hier niet te lang mee, want er kan een lekkage ontstaan. Bel meteen een monteur in dit geval.

Controleer de CV ketel storingscode.

Elke CV ketel komt met een storingsnummer. Bij een CV ketel storing zie je meestal een getal of een letter of beide staan op het display. Elke CV ketel fabrikant heeft genoteerd in de handleiding wat deze storingen betekenen. Sommige CV ketel storingen zijn makkelijk te verhelpen, terwijl sommige weer wat complexer zijn. Het is raadzaam om dit storingsnummer te noteren en door te geven aan onze CV ketel monteurs. Zij lossen dit probleem meteen op.

CV ketel storing stappenplan.

In het geval van minder complexe CV ketel storing kun je het een en ander zelf proberen zonder de CV ketel te openen. Lees meer daarover hieronder.

Nog steeds hetzelfde probleem? Bel dan onze CV monteurs. 

Is een kapotte CV ketel gevaarlijk?

Een CV ketel die storingen heeft of kapot is kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Een CV ketel produceert koolmonoxide en dit is een giftig gas. Dit gas merk je niet op, maar het is zeer dodelijk bij inademing. Daarnaast kan bij een kapotte CV ketel ook kortsluiting ontstaan, met als gevolg brandgevaar. Bel meteen met een CV ketel monteur bij een CV ketel storing of vreemde situaties.

HRi Techniek is officieel CO-gecertificeerd.

Op 1 april 2023 is de gasketelwet ingetreden. Dit is een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor het installeren en onderhouden van de rookgasafvoersystemen en gasverbrandinginstallaties

HRi Techniek is een officieel gecertificeerd CO-vrij installatiebedrijf.

Co gecertificeerd installatiebedrijf

Help, CV ketel vervangen of CV ketel repareren?

Een CV ketel gaat bij goed onderhoud tussen de 12 en 15 jaar mee. Als de CV ketel nieuw is of nog in jonge staat dan is een reparatie de absolute oplossing. Is de CV ketel al ouder dan 10 jaar? Overweeg dan een om de CV ketel te vervangen. Een wat oudere CV ketel is versleten, maar dit valt ook te redden middels een CV ketel reparatie. Het kost op langer termijn wel meer geld. Wil je de CV ketel repareren of vervangen? Neem contact met ons op voor advies. 

Meer van onze diensten.

HRI techniek is gespecialiseerd en gecertificeerd om veilig te werken met diverse CV ketels. Dit betekent dat wij uw CV ketel vakkundig kunnen installeren, afstellen en onderhouden. CV ketels stoten rookgassen af die schadelijk en giftig zijn voor. Geen zorgen, HRI Techniek is gecertificeerd en vakbekwaam. 

Wat vinden klanten van ons?

Wij vinden transparantie en eerlijkheid heel belangrijk. Bekijk daarom onze reviews! 

Wij zijn gespecialiseerd in deze merken CV ketels.