CV storing of lekkage melden? Neem contact op met 06-40728478

CV Ketel Lekt Water

CV ketel lekkage.

Is de vloer onder de CV ketel nat? Is er een lekkage bij een radiator? Dan is waarschijnlijk ook de waterdruk lager dan 1.5 bar. Dit betekent dat de CV ketel lekt. Een lekkende CV ketel kan op lange termijn grotere schade aanrichten. Wacht dus niet langer en neem meteen contact op met onze CV ketel monteurs.

Voor maar liefst €10,- per maand 24/7 cv-ketel service!

Met ons CV-ketel abonnement hoef je nooit meer te schrikken van onverwachte hoge kosten of storingen. Geniet zorgeloos van warmte, het hele jaar door! 

HRi standaard abonnement

Perfect voor alle merken en typen cv ketels
€ 10 Per maand incl. btw
 • Jaarlijks groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent verzekerd van 24/7 service bij storingen
 • U betaalt geen voorrijkosten
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt geen arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers
Meest gekozen

Eenmalig cv ketel onderhoud

€145,- Eenmalig incl. btw
 • Eenmalig groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent niet verzekerd van 24/7 storingsdienst bij storingen
 • U betaalt wel voorrijkosten van (€50)
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt wel arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers

HRi Techniek is officieel CO-gecertificeerd.

Op 1 april 2023 is de gasketelwet ingetreden. Dit is een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor het installeren en onderhouden van de rookgasafvoersystemen en gasverbrandinginstallaties

HRi Techniek is een officieel gecertificeerd CO-vrij installatiebedrijf.

Co gecertificeerd installatiebedrijf

Een lekkende CV ketel zelf repareren.

Een CV ketel lekkage is lastig op te sporen. Een lekkage in de CV ketel is meestal niet te snel te zien door een minder ervaren persoon. Zelfs als de CV ketel is ontdekt kun je niet veel zelf doen. Vervanging van het onderdeel is meestal de enige oplossing. Schakel hier ten alle tijden onze CV ketel monteurs in om verdere schade te voorkomen.

CV ketel lekkage? Maak een afspraak via onze online agenda.

Wij staan klaar om u te helpen op een moment die voor u het best uitkomt. Maak daarom gebruik van  de online agenda. Onze servicemonteurs rijden door heel de randstad om u dezelfde dag te helpen.

Wat vinden klanten van ons?

Wij vinden transparantie en eerlijkheid heel belangrijk. Bekijk daarom onze reviews! 

Oorzaken lekkage CV ketel.

Een CV ketel kan lekken op meerdere plekken. Om het overzichtelijk te maken hebben we deze op een rij gezet.

Het is raadzaam om na het vullen van de CV ketel zowel de CV ketel vulkraan als de waterkraan dicht te draaien. Ook de vulslang demonteren is een must. Dit vermindert de kans op oxidatie op de kraan. Meestal is ouderdom en slijtage van de kraan de boosdoener. In dit geval dient de CV ketel kraan of waterkraan vervangen te worden.

De meeste CV ketels komen met een (automatische) ontluchter. Deze kan door slijtage en/of ouderdom kapot gaan. Hierdoor gaat het water druppelen. De enige manier om dit op te lossen is vervanging van de CV ketel ontluchter.

De CV ketel kan ook lekken bij de condens afvoer. Als deze afvoer verstopt is dan kan het water ophopen en lekken. In dit geval dient een CV ketel monteur ingeschakeld te worden. 

Het expansievat is het rode vat bij de CV ketel. Alle CV ketels hebben dit expansievat. Deze valt de drukverschillen op in de CV ketel installatie. Als het expansievat stuk is dan gaat het overstortventiel lekken. Zie je druppels vallen? Schakel meteen een CV ketel monteur om waterschade door een CV ketel lekkage te voorkomen.

Is een CV ketel lekkage gevaarlijk?

Een CV ketel lekkage is niet gevaarlijk, maar houd er rekening mee dat er schade kan worden gericht aan de vloer of muur. Daarnaast produceert een CV ketel gevaarlijke dampen. Als deze dampen niet op de juiste manier worden afgevoerd worden kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast kan er kortsluiting optreden als er in de buurt van de CV ketel een stopcontact geïnstalleerd is. Bel bij een lekkende CV ketel altijd een CV monteur om verdere schade te voorkomen.

Help, CV ketel vervangen of CV ketel repareren?

Een CV ketel gaat bij goed onderhoud tussen de 12 en 15 jaar mee. Als de CV ketel nieuw is of nog in jonge staat dan is een reparatie de absolute oplossing. Is de CV ketel al ouder dan 10 jaar? Overweeg dan een om de CV ketel te vervangen. Een wat oudere CV ketel is versleten, maar dit valt ook te redden middels een CV ketel reparatie. Het kost op langer termijn wel meer geld. Wil je de CV ketel repareren of vervangen? Neem contact met ons op voor advies. 

Meer van onze diensten.

HRI techniek is gespecialiseerd en gecertificeerd om veilig te werken met diverse CV ketels. Dit betekent dat wij uw CV ketel vakkundig kunnen installeren, afstellen en onderhouden. CV ketels stoten rookgassen af die schadelijk en giftig zijn voor. Geen zorgen, HRI Techniek is gecertificeerd en vakbekwaam. 

Wij zijn gespecialiseerd in deze merken CV ketels.