Profiteer van onze all-inclusive cv onderhoudscontract.

Foutcodes per CV-ketel merk

Meest Voorkomende Storingen bij CV Ketels

Hieronder treft u foutcodes per merk. Heeft u met spoed een monteur nodig? Bel ons dan direct!

CV Ketel storingen & foutcodes

Heeft jouw CV-ketel een storing gemeld? Gelukkig is HRI Techniek de expert op het gebied van CV-ketels. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende storingen en de bijbehorende oplossingen voor NEFIT, Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch en ATAG ketels. Als jouw specifieke storing hier niet wordt vermeld, kun je verder kijken op de storingspagina van het merk van jouw CV-ketel. Daar hebben we alle storingen en oplossingen voor je verzameld.

Let op! Probeer nooit zelf onderhoud of reparaties uit te voeren aan je CV-ketel! Laat dit over aan een van onze experts.

CV Ketel foutcodes Storingen

Altijd te maken met hoge kosten voor cv ketel onderhoud? Dat hoeft vanaf nu niet meer!

Met ons CV-ketel abonnement hoef je nooit meer te schrikken van onverwachte hoge kosten of storingen. Geniet zorgeloos van warmte, het hele jaar door! 

HRi standaard abonnement

Perfect voor alle merken en typen cv ketels
€ 10 Per maand incl. btw
 • Jaarlijks groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent verzekerd van 24/7 service bij storingen
 • U betaalt geen voorrijkosten
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt geen arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers
Meest gekozen

Eenmalig cv ketel onderhoud

€145,- Eenmalig incl. btw
 • Eenmalig groot onderhoud aan uw cv ketel
 • U bent niet verzekerd van 24/7 storingsdienst bij storingen
 • U betaalt wel voorrijkosten van (€50)
 • U betaalt geen arbeidsloon bij cv onderhoud
 • U betaalt wel arbeidsloon bij een cv ketel storing
 • Inclusief afmelden cv ketel in KIWA CO Database
 • Inclusief onderhoudsrapport en keuringsstickers

Meest voorkomende storingen per merk

Hieronder hebben we de meest voorkomende storingen per merk opgesomd, samen met de betekenis ervan en de oplossingen. In sommige gevallen kan de CV-ketel nog gedeeltelijk werken, maar in extreme situaties kan het gebeuren dat de CV-ketel helemaal niet meer functioneert. Wij begrijpen dat je snel van deze problemen en storingen af wilt, zodat je weer kunt genieten van verwarming en warm water. CV Ketel Service staat klaar om je te helpen.

NEFIT Storingen

Hieronder hebben we de meest voorkomende storingen bij NEFIT CV-ketels voor je opgesomd:

Nefit Storingen

Deze storing geeft aan dat de waterdruk in de ketel te laag is. Controleer de waterdruk en vul de ketel indien nodig bij. Na het bijvullen moet je de CV-ketel herstarten. Als dit lukt, is de storing verholpen en werkt de ketel weer.

Deze storingen geven aan dat er een afwijkende temperatuur wordt gemeten. Het kan zijn dat de radiatoren niet voldoende openstaan of dat ze moeten worden ontlucht. Dit zou de storing moeten verhelpen.

Deze storing betekent dat de sensoren in de CV-ketel een te hoge temperatuur meten. Controleer de waterdruk in de ketel en vul deze indien nodig bij. Het kan ook helpen om de radiatoren open te zetten, zodat de CV-ketel zijn warmte kwijt kan.

Deze storing duidt erop dat de brander in de CV-ketel niet ontsteekt. Controleer of de gaskraan correct is geopend. Draai deze open en herstart de ketel. Als de code nog steeds verschijnt, kan het een technische fout zijn, en dan raden we aan om direct contact met ons op te nemen.

Deze storing kan worden opgelost door de waterdruk in de CV-ketel te controleren, bij te vullen en opnieuw op te starten.

CV ketel onderhoud of reparatie nodig? Maak vandaag nog een afspraak via onze online agenda.

Wij staan klaar om u te helpen met uw cv ketel onderhoud op een moment die voor u het best uitkomt. Maak daarom gebruik van  de online agenda. 

Remeha Storingen

Hier zijn de meest voorkomende storingen en belangrijkste foutcodes voor Remeha ketels:

Remeha Storingen

Deze melding duidt op een communicatiefout tussen de Remeha iSense thermostaat en de CV-ketel. Dit vereist meestal de hulp van een CV-monteur. Neem contact met ons op voor assistentie.

Deze storing betekent dat er na 5 startpogingen geen vlam is ontstaan. Probeer eerst 3 seconden op de R-toets te drukken. Blijft de E5 storing verschijnen? Neem dan contact met ons op, omdat deze storing verschillende oorzaken kan hebben.

Deze storing geeft aan dat de temperatuur van de warmtewisselaar te hoog of te laag is. Probeer de CV-ketel te resetten door 3 seconden de R-toets ingedrukt te houden. Als de ketel nog steeds niet werkt, kan de branderautomaat defect zijn. Neem contact met ons op.

Deze storing kan optreden als er een probleem is met de circulatiepomp. Het kan worden veroorzaakt door een defecte pomp of problemen met de pompregeling.

Deze storing duidt op een probleem met de luchtdruk in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door een slechte luchtdruksensor of problemen met de luchtdrukregeling.

Deze storing geeft aan dat er een probleem is met de druk in het verwarmingssysteem. Het kan worden veroorzaakt door een lek in het systeem, een defecte druksensor of andere problemen met de drukregeling.

Deze storing kan optreden als er een probleem is met de waterdruk in het verwarmingssysteem. Het kan worden veroorzaakt door een slechte watersensor, een lek of andere problemen met de waterdrukregeling.

Deze storing geeft aan dat er een probleem is met de temperatuursensor in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door een defecte sensor of problemen met de temperatuurregeling.

Deze storing heeft betrekking op problemen met de gastoevoer of de ontsteking van de brander. Het kan worden veroorzaakt door problemen met de gasaanvoer, de ontstekingsmodule of andere onderdelen van de brander.

Deze storing kan optreden als er een probleem is met de verbranding in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door problemen met de brander, de ontstekingsmodule of andere verbrandingscomponenten.

Met spoed een specialist inschakelen?

Vaillant Storingen

Hieronder vind je de meest voorkomende storingen en belangrijkste foutcodes voor Vaillant ketels:

Vaillant Storingen

Bij deze storing kan het zijn dat de NTC-stekker niet is aangesloten of los is. Controleer de stekker en vervang deze indien nodig.

Deze foutcode kan verschillende oorzaken hebben, zoals problemen met de waterdruksensor, lucht in de CV-installatie of onvoldoende water. Draai de helft van de radiatoren open en herstart de ketel. Als de code niet verdwijnt, controleer dan de waterdruk en vul deze aan tot 1,8 bar en ontlucht de ketel.

Deze code duidt op een probleem met de kabelboom die naar de CV-ketel loopt of de aanvoer- of retour sensor. We raden aan om hier niet zelf mee aan de slag te gaan en direct contact met ons op te nemen.

Deze foutcode duidt op een probleem met de watertoevoer naar de ketel. Het kan worden veroorzaakt door een gebrek aan waterdruk in de ketel of door verstoppingen in de waterleidingen.

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de ontsteking van de brander. Dit kan worden veroorzaakt door problemen met de ontstekingselektrode, de ontstekingsmodule of de gasaanvoer.

Deze foutcode heeft betrekking op problemen met de gasdruk of de gastoevoer naar de ketel. Het kan worden veroorzaakt door een defecte gasregelaar of andere problemen in het gastoevoersysteem.

Deze foutcode duidt op problemen met de verwarmingswaterdruk in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door een lekkage in het verwarmingssysteem of door een defecte druksensor.

Deze foutcode geeft aan dat de CV-ketel in de zogenaamde “nachtstand” staat, wat betekent dat deze in een energiebesparende modus staat. Dit is geen echte storing, maar eerder een informatieve melding.

Deze foutcode geeft aan dat er een probleem is met de rookgasafvoer of de luchtaanvoer. Het kan worden veroorzaakt door verstoppingen of problemen met de ventilatie.

Bosch Ketel Storingen

Hier zijn de meest voorkomende storingen voor Bosch CV-ketels:

Bosch Storingen

: Deze storing duidt op een elektrische storing in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door problemen met bedrading, sensoren of elektrische componenten.

Deze storing geeft aan dat de ketel oververhit is geraakt. Dit kan gebeuren als gevolg van een probleem met de warmtewisselaar, de circulatiepomp of andere onderdelen van de ketel.

Deze storing heeft te maken met problemen in de gastoevoer. Het kan worden veroorzaakt door een gebrek aan gasdruk, een gesloten gaskraan of andere problemen in het gastoevoersysteem.

Dit kan duiden op een probleem met de ontsteking van de brander, zoals een slecht ontstekingsmechanisme, een defecte gasklep of andere problemen met de brander.

Deze storing geeft aan dat er een probleem is met de luchtaanvoer of de rookgasafvoer. Dit kan te maken hebben met verstopte luchtaanvoer- of uitlaatkanalen.

Deze storing duidt op een probleem met de watertemperatuur in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door een defecte temperatuursensor of andere problemen met de verwarmingsregeling.

Deze storing treedt op wanneer er een vlam wordt gedetecteerd terwijl de ketel is uitgeschakeld. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals vuile elektroden, problemen met de verbindingsdraad, verstopte uitlaatkanalen of vochtigheid op het bord. Voer de nodige stappen uit of neem contact met ons op voor hulp.

Deze storing treedt op wanneer er rookgassen in de verbrandingskamer worden gedetecteerd. Dit kan worden veroorzaakt door vuil op de warmtewisselaar. Verwijder het vuil om het probleem op te lossen.

Deze storing betekent dat de warmwatertemperatuursensor mogelijk niet goed is geïnstalleerd. Controleer de installatie, verwijder de sensor en voeg koelpasta toe indien nodig. Neem contact met ons op voor hulp.

Spreek direct een specialist voor adies

ATAG Storingen

Hier zijn de meest voorkomende storingen voor Bosch CV-ketels:

Atag Storingen

Deze storing geeft aan dat de CV-ketel automatisch gaat ontluchten, wat ongeveer 7 minuten duurt. Dit kan optreden na een stroomstoring. In de meeste gevallen lost de storing zichzelf op. Als dat niet het geval is, neem dan contact met ons op.

Bij deze storing moet je controleren of de gaskraan bij de ketel openstaat. Het kan zijn dat er lucht in de gasleiding zit. De ketel moet meerdere keren worden gereset om het probleem op te lossen.

Deze storing kan meestal worden opgelost door de radiatoren zo veel mogelijk open te draaien en de ketel te resetten.

Deze storing kan duiden op een probleem met de gasaanvoer of de ontsteking van de brander. Het kan worden veroorzaakt door een defecte gasregelaar, een slecht ontstekingsmechanisme, of andere problemen met de brander.

Deze storing heeft te maken met problemen met de luchtaanvoer of de rookgasafvoer. Het kan worden veroorzaakt door verstoppingen in de luchtaanvoer- of uitlaatkanalen.

Deze storing geeft aan dat er een probleem is met de verbranding in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door problemen met de brander, de ontstekingsmodule, of andere verbrandingscomponenten.

Deze storing heeft betrekking op problemen met de waterdruk in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door een gebrek aan waterdruk, lekkages in het systeem, of problemen met de druksensor.

Deze storing kan optreden als er een probleem is met de warmwatervoorziening in de ketel. Het kan worden veroorzaakt door problemen met de warmwatertemperatuursensor of kleppen in het warmwatercircuit.

Deze storing heeft te maken met problemen met de verwarming van het verwarmingssysteem. Het kan worden veroorzaakt door problemen met de verwarmingsthermostaat of kleppen in het verwarmingssysteem.

HRi Techniek is officieel CO-gecertificeerd.

Op 1 april 2023 is de gasketelwet ingetreden. Dit is een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor het installeren en onderhouden van de rookgasafvoersystemen en gasverbrandinginstallaties

HRi Techniek is een officieel gecertificeerd CO-vrij installatiebedrijf.

Co gecertificeerd installatiebedrijf